urednistvo@preteklih24.si

Voznik s promilom in pol alkohola v krvi ostal brez vozila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 102 klica. Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 9 intervencij.


Fotografija je simbolična

V Kopru je nekdo iz večstanovanjske hiše ukradel odklenjeno gorsko kolo znamke Scott, črno-sivo-bele barve, z rdečim zvoncem. Kolo je vredno 400 evrov.

Popoldan so v Planini ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Zvečer so v Luciji zasegli moped 47-letnemu domačinu, ker je vozil brez vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V vasi Lokev pri Sežani je nekdo ukradel nezavarovano starejše gorsko kolo znamke Trek, modre barve z rdečim napisom Trek. Vredno je 100 evrov.

Ob 22.15 so na Belvedurju odvzeli vozniško dovoljenje 55-letnemu vozniku osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo z ribiškega pomola ukradel zaboj z ribiško mrežo, dolgo 650 metrov. Lastnik je oškodovan za 700 evrov.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 20 ilegalnih prehodov državne meje: pri Črnotičah 3 državljane Nepala, pri Hrpeljah 1 državljana Nepala, v Sečovljah 2 državljana Indije in 2 državljana Afganistana.

Ob 17.15 so pri Materiji ustavili osebni avto avstrijske registracije. V vozilu so bili štirje ilegalni migranti (2 državljana Pakistana, 1 državljan Afganistana in 1 državljan Indije), voznik vozila pa je bil 43-letni državljan Srbije. Postopki še potekajo.

Ob 17.30 so pri Obrovu ustavili osebni avto francoske registracije. Po izjavi 36-letnega voznika, državljana Tunizije, naj bi živel v Italiji, vendar ni imel osebnih dokumentov. Policisti so preverili in ugotovili, da ima zavrnitev vstopa na Schengensko območje, državi razpisnici pa sta Italija in Švica. Zatem so ugotovili tudi, da nima urejenega statusa v Italiji.

Ob 3.20 pa so pri Topolcu ustavili kombinirano vozilo francoske registracije. Vozil ga je 38-letni državljan Francije, v vozilu je bilo še 7 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.