urednistvo@preteklih24.si

V gostinskem lokalu udaril uslužbenko ji polomil mobilni telefon

Danes, 16. marca ob 6.33 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu skozi vhodna vrata v enega od gostinskih lokalov v Šempetru pri Gorici.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v notranjosti objekta našel in si prilastil nekaj gotovine in alkoholno pijačo. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanec na Ajdovskem se je znesel nad osebnim avtomobilom

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 15. marca zvečer, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na Ajdovskem. Z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec včeraj v zgodnih
večernih urah pristopil do parkiranega zaklenjenega osebnega avtomobila pred eno od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in se z neznanim ostrim predmetom poškodoval pokrov motorja, celotno desno stran vozila, pokrov prtljažnika in obe zadnji luči. Prav tako je nepridiprav ukradel zadnjo registrsko tablico avtomobila. Po izvršenem kaznivem dejanju je neznani storilec s kraja odšel neznano kam. Ajdovski policisti bodo po zaključku preiskave suma storitve kaznivega dejanja Poškodovanje tuje stvari in tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru na Goriškem

Včeraj, 15. marca v poznih večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov na Goriškem, kjer je javni red in mir kršil eden od gostov lokala, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Slednji se je v lokalu sprl s tamkajšnjo uslužbenko, med drugim ji je iz rok izpulil mobilni telefon, ga vrgel po tleh in jo z dlanjo udaril v predel glave ter jo predvidoma lažje poškodoval. Kršitelj se tudi ob prihodu policistov Policijske postaje Nova Gorica na kraj ni hotel pomiriti in ni upošteval zakonitih ukazov policistov naj s kršitvijo preneha oz. je s kršitvijo nadaljeval. Prav tako je kršitelj v nadaljevanju postopka z roko zamahnil proti enemu od policistov. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (pridržanje osebe pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi, po drugem odstavku 109. člena ZP-1). Kršitelju je bil zaradi več kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Danes, 16. marca ob 1.16 uri v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti med Ajdovščino in Colom povozil divjad (srna). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, po trku je srna s kraja zbežala neznano kam. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.