urednistvo@preteklih24.si

Ljubljanski policisti včeraj obravnavali kar 6 požarov v naravi

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 216 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil lita platišča s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Požari v naravnem okolju

Včeraj so policisti bili v šestih primerih obveščeni o požarih v naravnem okolju, kjer je večinoma gorela podrast in sicer na območju Kočevja, Kamnika in Šiške. V Kočevju se je v enem primeru požar razširil še na skladišče lesa in je nastalo za okoli 500 evrov škode. V vseh primerih policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodkov, v treh pa zbirajo obvestila tudi zaradi sumov kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost voznici, ki je pripeljala nasproti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.