urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan voznik

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je udeleženec lažje poškodoval in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 17 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan voznik

14. 3. ob 9.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri Trebnjem, kjer naj bi voznik tovornega vozila trčil v avtomobil. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 51-letni voznik vlečnega vozila s pripetim priklopnikom hrvaškim registrskih oznak peljal po prometnem pasu za počasna vozila iz smeri Novega mesta proti Ljubljani. Pri Mirni Peči je brez zaviranja trčil v avtomobil, ki je stal na prometnem pasu in na katerem so bile prižgane varnostne utripalke in dvignjen pokrov motorja. Po trčenju je avtomobil odbilo v 31-letnega voznika, ki je stal pred vozilom. Hudo poškodovan voznik je obležal na kraju nesreče. Voznik tovornega vozila je po trčenju zapeljal na sredinski prometni pas, kjer je zaprl pot 57-letnemu vozniku delovnega vozila. Ta je v izogib trčenju zapeljal na levi prometni pas in oplazil tovorni avtomobil, ki ga je vozil 38-letni voznik. Hudo poškodovanega 31-letnega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper 51-letnega povzročitelja nesreče na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V nesreči poškodovana voznica

Nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Anže na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 37-letna voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom in trčila v kmetijski traktor, ki ga je vozil 44-letni voznik. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so ji zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Požar

O požaru na območju Zgornje Pohance so bili brežiški policisti obveščeni okoli 13.30. Ugotovili so, da je moški v bližini hleva zažgal folijo z ostanki sena in pred pogasitvijo zapustil požarišče. Ogenj se je zaradi vetra razširil na kombinirano vozilo in proti gozdu. Požar v neposredni bližini hleva in stanovanjske hiše so gasilci še pravočasno omejili in pogasili, po prvih ocenah je nastalo za okoli 10.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Razglašena je velika požarna ogroženost

Na območju države je razglašena velika požarna ogroženost. V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo
požar ter izvajati ognjemete. V času visoke požarne ogroženosti bodo nadzor poleg pristojnih z Inšpektorata RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvajali tudi policisti in dosledno ukrepali zoper vse, ki prepovedi ne bodo upoštevali.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Gane, državljanko Kameruna in državljana Toga, pri Obrežju pet državljanov Gambije in državljana Senegala in pri Drnovem tri državljane Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.