urednistvo@preteklih24.si

V požaru na Rožniku zgorelo je okoli hektar podrasti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 222 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 44 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 15 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električni agregat. Povzročili so za okoli 1.000 evrov škode.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil udarno kladivo in namizno krožno žago. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Drzna tatvina

Danes ponoči so policisti bili obveščeni o tatvini iz vozila na počivališču Barje. Do sedaj neznani storilec je vstopil v tovorno vozilo med tem ko je oškodovanec v njem spal in iz vozila odtujil gotovino, plačilne kartice in mobilni telefon. Z dejanjem je prijavitelja oškodoval za okoli 700 eurov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Požar v naravi

Včeraj, okoli 13.30 so policisti bili obveščeni o požaru na Rožniku. Ugotovljeno je bilo, da je iz doslej še neznanega razloga zagorela podrast. Gasilci so požar pogasili in območje sanirali. Pogorelo je okoli hektar podrasti, materialna škoda na drugih predmetih ali objektih pa ni nastala. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem vzroka požara.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na Verovškovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na Škrabčevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom trčila v kolesarja. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.