urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 22 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 377 klicev, od tega 123 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 22 kaznivih dejanj,
– 26 prometnih nesreč I. kategorije,
– 4 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,
– 11 povoženj divjadi,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 3 požare.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Avstrije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Popoldan pa so imeli v postopku še državljanko Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imela ustreznega dovoljenja. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

PRIJELI TUJCA

Včeraj dopoldan so policisti na območju PP Gorišnica prijeli državljana Burkina Faso, ki je na zeleni meji nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Policisti ga bodo danes predali hrvaškim varnostnim organom.