urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti opažajo porast vlomov

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 14. marca, obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Šempetru pri Gorici.


Fotografija je simbolična

Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec včeraj dopoldne s pomočjo neznanega predmeta vlomil dvokrilna vrata in vstopil v notranjost objekta. Storilec je nato pregledal notranje prostore in kasneje kraj zapustil neznano kam. ne da bi si karkoli prilastil. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

….in v Goriških Brdih

Prav tako so policisti bili danes, 15. marca dopoldne, obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Ceglo (Občina Brda) v času odsotnosti stanovalcev. Po prvih podatkih je neznani storilec v notranjosti objekta našel in si prilastil manjšo vsoto gotovine. O vlomu so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine kaznivega dejanja Policije še preiskuje.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti med Ajdovščino in Selom udeleženi dve tuji tovorni vozili

Danes, 15. marca ob 9.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Selom in v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili. Po prvih zbranih podatkih je 24–letni voznik tujega tovornega vozila s polpriklopnikom (črnogorskih registrskih tablic) zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v drugo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ki ga je vozil 41–letni voznik, državljan BiH. V prometni nezgodi nihče od udeleženih voznikov ni bil telesno poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 24-letnemu vozniku, državljanu Črne gore, zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V manjši prometni nesreči na Goriškem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 14. marca ob 14.49 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na parkirnem prostoru pred večjim trgovskim centrom na Goriškem z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila med premikom svojega vozila zadela oz. podrsala drugo parkirano osebno vozilo. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (nepravilen premik z vozilo, kršitev določb 42. člena ZPrCP) je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

Na Ajdovskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 15. marca v nočnem času, na območju Ajdovščine ustavili in kontrolirali 32–letnega voznika osebnega avtomobila. Slednjemu so v nadaljevanju postopka odredili hitri test hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (opiati, kokain in amfetamini), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil v času izrečenega ukrepa prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu avtomobil skladno s prometno zakonodajo (po 23. členu ZPrCP) zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.