urednistvo@preteklih24.si

Vinjena voznica ni ustavila na znake policistov

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

V Gorenji vasi so policisti z gasilci včeraj obravnavali manjši požar v naravi. Škoda ni nastala. Razglašena je velika požarna ogroženost.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec motorista na motokros stezi in lažje poškodbe pri njem. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

V okolici Škofje Loke se je zaradi zdravstvenih težav včeraj na javnem kraju zgrudil moki. Prvo pomoč z oživljanjem mu je nudila
naključna mimoidoča ženska. Moški je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Divjad je bila povožena na cesti Preddvor – Jezersko, Velesovo – Šenčur, Bohinjska Bistrica – Bled, Kranj – Jeprca in v naselju
Brezje.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dva primera nezanesljivih udeležencev. Včeraj popoldan je voznik na območju Preddvora trčil v drugo vozilo in s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili. V postopku se je fizično uprl, policistom pa je tudi grozil. Obravnavajo ga zaradi kršitev prometnih pravil in kaznivega dejanja proti policistom.

V drugem primeru pa so danes ponoči obravnavali voznico, ki policistom na avtocesti ni ustavila. Zaradi vožnje pod vlivom alkohola (0,41 mg/l) in neustavitve jo policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in odgovornim dejanjem.

Gore

Včeraj so gorenjski policisti preverjali informacije o štirih nesrečah v gorah, in sicer o zdrsu pri sestopu s Tošča, zdrsu in padcu na poti Ljubelj – Prevala, padcu sankača na Zelenici in padcu turne smučarje na območju Hribaric. Reševali so gorski reševalci. Pri padcu s poti na planino Prevala je bila kriva kombinacija zelo ledene podlage in neustrezne obutve. Čeprav sama pot ni zahtevna, pa je nevarno območje po katerem ta poteka, saj je na eni strani zelo izpostavljena hujši strmini in prepadnemu pobočju. Planinka se je včeraj po zdrsu ustavila več deset metrov pod potjo in pri tem zadela v drevo. Po podatkih policije je utrpela hude telesne poškodbe. Led na poti predstavlja veliko tveganje.

Kriminaliteta

V Kranju so kriminalisti obravnavali poskus vloma v garažo, v Škofji Loki pa poškodovanje pnevmatik na osebnem avtomobilu.