urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči, ki ji je botrovala hitrost, poškodovani trije državljani Madžarske

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 861 klicev občanov. 205 klicev je bilo interventnih, 5 nujnih.


Fotografija je simbolična

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 41 s področja mejnih zadev in tujcev, 55 s področja prometne varnosti in 45 s področja javnega reda in miru.

Petek, 11. marec 2022

V Zrečah so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Storilec je ukradel kotno brusilko.

Z delovišča objekta na Trubarjevi ulici v Celju je neznani storilec ukradel okoli 70 m2 bakrenih obrob, vrednih okoli 1.000 evrov.

Nekaj pred 20. uro so policisti bili obveščeni o požaru v Šmarju pri Jelšah, kjer je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti obravnavali tatvino goriva. Neznani storilec je iz rezervoarja slovenskega tovornega vozila ukradel dobrih 400 litrov goriva.

Sobota, 12. marec 2022

V jutranjih urah so policisti bili obveščeni, da je neznanec na avtocestnem počivališču Lopata prerezal ponjavo poljskega tovornega vozila in ukradel najmanj 40 steklenic gina.

V Parižljah so policisti obravnavali sum storitve povzročitve splošne nevarnosti. Pri podiranju drevja je eno od dreves padlo na električne žice in jih poškodovalo.

Nedelja, 13. marec 2022

Okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o večjem gozdnem požaru na območju Otiškega Vrha. Ogenj je uničil okoli 5 hektarov gozdnih površin. Vzrok požara še ni potrjen, ogled kraja požara bodo opravili danes.

Včeraj, okoli 16.30 ure, so policisti izven naselja Resnik obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 26-letni madžarski voznik osebnega vozila. Voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim vozniškim sposobnostim in je v nepreglednem desnem ovinku zapeljal z vozišča. Vozilo je zdrselo po strmini v gozd in trčilo v drevesa. V trčenju sta se voznik in 26-letna sopotnica lažje poškodovala, 36-letni sopotnik je bil v prometni nesreči hudo poškodovan. Povzročitelja prometne nesreče bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega prometne nesreče iz malomarnosti.

Nekaj čez 18. uro so policisti bili obveščeni o požaru na Starem trgu v Slovenj Gradcu, kjer je najverjetneje zaradi vžiga saj v dimniku zagorelo ostrešje od dimniku. Tuja krivda je izključena.

V večernih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Migojnicah, od koder je storilec ukradel gotovino. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem vrat.

Danes ponoči so policisti obravnavali še vlom v gostinski lokal v Žalcu. Po prvih podatkih storilec ni ničesar ukradel.