urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v peško in jo poškodoval

Danes, 14. marca ob 7.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva iz dveh delovnih strojev (bager in kopač) med Vipavo in Vrhpoljem (Občina Vipava).


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v času od petka, 11. marca popoldne pa do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji iz obeh omenjenih delovnih strojev ukradel oz. iztočil skupno okoli 290 litrov dizelskega goriva in tako gospodarski družbi povzročil za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja tatvine na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Šempetru pri Gorici vlomili v zabojnik in avtomat za kavne napitke

Danes, 14. marca ob 7. uri, so policiste obvestili o vlomu v kontejner v Šempetru pri Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno tudi v avtomat za kavne napitke, ki je postavljen v neposredni bližini omenjenega zabojnika. Iz zabojnika nepridiprav ni ničesar odtujil, iz avtomata pa je bila odtujena manjša vsota denarja. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Novogoriški prometni policisti so včeraj, 13. marca zvečer, v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 33–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu osebno vozilo skladno s prometno zakonodajo (po določilu 23. člena ZPrCP) zasegli, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 13. marca ob 2.38 uri, v Novi Gorici med kontrolo cestnega prometa ustavili 49–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik krepko pod vplivom alkohola (0.82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Italijanskemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper je bil podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Idrija med vikendom oz. v soboto okoli polnoči na območju naselja Cerkno med nadzorom cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), tudi njega čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 13. marca v večernih urah, so policisti v Šempetru pri Gorici ustavili in kontrolirali 30–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je 30-letni voznik odločno odklonil. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 14. marca ob 6.07 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi na cesti Predmeja – Otlica s strani voznice osebnega avtomobila. Po trku z avtomobilom je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti PP Tolmin danes, 14. marca ob 6.05 uri, obravnavali povoženje divjadi (muflon) na cesti med naseljem Postaja in Čepovanom na Tolminskem. Po trku z osebnim vozilom je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam.

V prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici lažje poškodovana 58-letna peška

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 12. marca ob 18.22. uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil peško. Ugotovljeno je bilo, da je 67–letni voznik avtomobila, državljan Italije, vozil po Ulici Gradnikove brigade proti Ulici dr. Karla Lavriča v Novi Gorici. Med vožnjo na omenjeni relaciji italijanski voznik na prehodu za pešce ni omogočil varnega prečkanja vozišča 58-letni peški, ki je na prehodu za pešce v Ulici Gradnikove brigade pravilno prečkala vozišče. Voznik je s prednjim delom vozila trčil v peško, ki je padla po vozišču in se predvidoma lažje telesno poškodovala. Kasneje so jo na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje s splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč na kraju so policistom in reševalcem nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom na prehodu za pešce, kršitev prvega odstavka 41. člena ZPrCP) je bila 67-letnemu italijanskemu vozniku izrečena globa z izdajo plačilnega naloga.

Tatvina avtomobilskih katalizatorjev na Goriškem

Danes, 14. marca dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino katalizatorja iz parkiranega osebnega avtomobila znamke Seat v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec iz izpušnega sistema omenjenega vozila odvzel oz. odrezal katalizator in po izvršenem kaznivem dejanju z odtujenim predmetom kraj zapustil ter odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja tatvine podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 13. marca, obravnavali še drugo tatvino katalizatorja iz osebnega avtomobila (po določilu 204. člena KZ-1) v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec konec minulega tedna oz. v času od petka, 11. marca zvečer do naslednjega dne oz. sobote, 12. marca zjutraj, na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov pristopil do parkiranega osebnega avtomobila znamke VW in si protipravno prilastil katalizator izpušnih plinov. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 250 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.