urednistvo@preteklih24.si

Motoristi, previdno! Prometne nesreče se že vrstijo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 27 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 4 vlome in primer poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško treking kolo znamke Nakamura. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil cestno kolo in gorsko kolo znamk Specialized ter več drugih predmetov. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Specialized, televizijski sprejemnik in fotoaparat. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v novogradnjo od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 5.500 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na cesti na Kurešček zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik motornega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Pri tem se je potnica na motorju lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.45 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je cesti med Vrhniko in Logatcem pri odcepu za Strmco zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri odvzela prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri voznici pokazal 0.32 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.