urednistvo@preteklih24.si

Močno pijana voznica pristala v bolnišnici

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 189 klicev, od tega 58 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 12 kaznivih dejanj,
– 2 prometni nesreči I. kategorije,
– 6 povoženj divjadi,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

ZAPROSILA ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj, okoli 8. ure sta dva tujca, državljana Toga in Malija, na območju PP Gorišnica nedovoljeno peš prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Po prestopu državne meje sta se ločila in šla vsak po svoji poti. Policisti so ju kljub temu prijeli, enega ob 10.45 v Turškem vrhu, drugega ob 13.34 v Dolanah.

Med postopkom sta oba zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ju policisti prepeljali v azilni dom.

PRIJELI TRI TUJCE

Sinoči so policisti na območju PP Gorišnica prijeli 3 tujce, državljane Malija, Gane in Burkine Faso, ki so na zeleni meji nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Med postopkom so vsi trije zaprosili za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih policisti prepeljali v azilni dom.

VLOMIL V VRTNO LOPO

Neznani storilec je med 14. 1. in 12. 3. 2022 vlomil v vrtno lopo v Bohovi in iz nje odtujil vrtni traktor, znamke Husqvarna TC 239T, oranžne barve, s košem, letnik 2018, motorno koso, znamke Husqvarna 525 LK, oranžne barve, letnik 2018, plinski žar, znamke Atlanta II 450 srebrne barve, letnik 2021, 5 l PVC posodo za gorivo, črne barve s petimi litri goriva (mešanice) in navijalnik za vrtno cev, znamke Gardena, modro-sive barve, s 25 metri zalivalne cevi.

Materialna škoda znaša okoli 4.500 evrov.

PIJANA VOZNICA PRISTALA V BOLNIŠNICI

Lenarški policisti so bili včeraj popoldan obveščeni, da skozi Lenart, v smeri proti Benediktu, po pločniku vozi osebni avtomobil.

Policisti so 43-letno voznico tega osebnega avtomobila ustavili še v Lenartu in ji odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imela voznica v organizmu 1,13 mg/l brez tolerance.

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču. Zaradi slabosti, ki jo je med postopkom obšla, so jo z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

PIJANEGA VOZNIKA PRIDRŽALI DO STREZNITVE

Policisti so sinoči v Vičancih ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,87 mg/l alkohola.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga pridržali do streznitve. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.