urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem koncu tedna obravnavali kar 41 ilegalnih prehodov državne meje

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 132 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 328 klicev. Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 4 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov, 8 tatvin, 1 drzno tatvino in 3 poškodovanja tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda je bilo 15 intervencij.


Fotografija je simbolična

11.3.2022

V vasi Gorenje pri Postojni je nekdo vlomil v hišo in ukradel gotovino. Vlomili so tudi v hišo v Planini ter lastnikom odnesli gotovino in nakit.

Ob 16.47 so policisti na Krvavem potoku zaradi storjenega prekrška ustavljali osebni avto, italijanske registracije. Ta je zapeljal čez mejo in ustavil približno 20 metrov preko mejne črte, že v Italiji. Zapeljali so za njim. Ugotovili so, da je vozilo peljal 75-letni državljan Italije. Izrekli so mu globo zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Ob 23.48 so policisti bili obveščeni o pretepu na Tartinijevem trgu v Piranu. Policisti so na kraju ugotovili, da naj bi se stepla fant in dekle, pri tem sta oba padla in se udarila. Ob prihodu policistov na kraj je bila 29-letna državljanka Avstrije močno razburjena in se na ukaz ni umirila, zato so bila zoper njo uporabljena prisilna sredstva. Odrejeno ji je bilo pridržanje.

12.3.2022

Popoldan so pri Podgorju ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker nima vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni registrirano, so mu ga zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Pri Izoli pa so policisti ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila iz Pirana, ki je pred tem pri manevriranju po ulici trčil v parkirano vozilo. Odrejen mu je bil alkotest, ki je bil negativen. Zatem je bil opravljen še hitri test na mamila, ki je bil pozitiven na kokain in opiate, odrejen strokovni pregled je odklonil. Sledi enotni obdolžilni predlog zaradi vožnje v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, povzročitve prometne nesreče in odklona strokovnega pregleda.

Ob 16.58 je 70-letna voznica osebnega avtomobila iz Trsta zavijala z glavne ceste na stransko, v trenutku, ko je po glavni cesti pravilno pripeljal 62-letni voznik motornega kolesa, prav tako iz Trsta. Motorist se je pri padcu poškodoval, odpeljali so ga v SB Izola. Voznici je bil odrejen strokovni pregled.

Zvečer so policisti v Izoli ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,44 mg alkohola na liter izdihanega zraka, vozil je tudi brez vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

13.3.2022

Dopoldan je lastnik na Oljčni poti v Kopru v stanovanju zalotil moškega, ki je iz žepa jakne, obešene v predsobi, ukradel denarnico. Moški, 41-letni domačin, je prišel v hišo skozi odklenjena vrata, zatem je prostor zapustil, denarnico odvrgel v grmovje, pa se ponovno vrnil v hišo, ko ga je zalotil prijavitelj. Sledi kazenska ovadba.

V Materiji so ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila. Hitri test na droge je bil pozitiven, strokovni pregled je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.20 so policisti na mejnem prehodu Dragonja 42-letnemu državljanu Hrvaške, ki je na mejo pripeljal osebni avto, odredili najprej preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l. Zatem so z voznikom opravili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na opiate in amfetamine. Strokovni pregled je odklonil, sledi mu obdolžilni predlog.

Poostren nadzor prometa

V kratkih poostrenih nadzorih so policisti ta vikend ustavili 113 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. Izstopal je v petek pri Kopru ustavljeni 47-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,02 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu obravnavali 41 ilegalnih prehodov državne meje.