urednistvo@preteklih24.si

V zadnjih dveh dneh gorenjski policisti z gasilci obravnavali pet požarov v naravi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru.


fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola (1.28 mg/l).

Dogodki:

V petek je pri Martuljških slapovih zdrsnila planinka. Reševali so gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske. Ugotovljene so bile lažje poškodbe. Zdrs planinke s poškodbami se je zgodil tudi včeraj na območju Stola.

V zadnjih dveh dneh so policisti z gasilci obravnavali pet požarov v naravi, in sicer v Begunjah na Gorenjskem, Dvorski vasi, Todražu, Selcah in kraju Gozd nad Tržičem. V Bohinju in Cerkljah na Gorenjskem je prišlo še do dimniškega požara. Škoda ni nastala.

Policisti so obravnavali tri smučarske nesreče zaradi zdrsa, trčenja med smučarjema in odpete smučke.

Policisti so obravnavali prijavi dveh pogrešanih oseb. Obe sta bili izsledeni nepoškodovani.

Na Bledu so policisti obravnavali prijavo o sumljivem moškem, ki je stopil v odklenjeno stanovanjsko hišo. Spraševal je za vodo in potem odšel. Stanovanja zaklepajte tudi ko ste doma, vredne stvari pa
imejte ustrezno pospravljene – nikoli na hodniku.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Lesce, v Strahinju, relaciji Kupljenik – Soteska, Duplje – Križe pri Zadragi, na avtocesti pri Voklem in v Retečah. Pozivamo k večji previdnosti pri vožnji na območjih, kjer ceste potekajo ob gozdovih in travnikih, posebej pa, kjer na divjad opozarjajo silhuete, prometna signalizacija, modri odsevniki ali drugačne označitve.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V

Predosljah je voznik trčil v otroka, se na kraju ustavil in z njim govoril, zatem pa s kraja odpeljal, ker je otrok rekel, da je v redu. Kasneje se je izkazalo, da je poškodovan. Policisti so voznika z zbiranjem obvestil izsledili in vodijo postopek.

Kriminaliteta

V Cegelnici so policisti obravnavali prijavo poškodovanja vrat objekta. Na Jesenicah je storilec poškodoval vozilo. Na Planini v Kranju pa je bilo odtujeno belo žensko gorsko kolo znamke Scott.