urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 13 prometnih nesreč

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 334 klicev, od tega 88 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 7 kaznivih dejanj,
-13 prometnih nesreč I. kategorije,
– 9 povoženj divjadi,
– 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 11 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 nesreči pri delu,
– 4 požare.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, s osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili, njegovega sopotnika prav tako državljana Hrvaške pa so opozorili.

Danes zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Češke, ki je na območju PP Podlehnik, s osebnim avtomobilom čeških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so voznika in sopotnico oglobili.

PRIJETI TUJCI

Včeraj popoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vsi tri tujce so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.