urednistvo@preteklih24.si

58-letni voznik silovito trčil v drevo in na kraju podlegel poškodbam

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 408 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 114 nanašalo na kriminaliteto, 88 na javni red in mir, ter 102 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 23 tatvin, 11 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 14 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik kombija in nesrečo v kateri je umrl voznik osebnega vozila. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 26 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 17 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V okolici Logatca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več predmetov. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Domžalah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo Marlin 5, oranžne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil žensko mestno kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 250 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosni računalnik in baterijski vrtalnik. Podjetje je oškodoval za okoli 800 evrov.

Policisti so na območju Most obravnavali vlom v poslovne objekte, od koder je bilo odtujeno gradbeno orodje. Družba je bil oškodovana za okoli 2.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 16. ure se je na štajerski avtocesti pred izvozom Šentjakob v smeri Celja zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in tovornega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del prikolice tovornega vozila, ki je v počasni koloni vozil pred njim. Pri tem se je voznik kombija huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče, ter bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 10.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Pot v dolino v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar zaradi nepravilne strani vožnje trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 11. uro se je na ulici Hrvatski trg v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča v kateri je umrl 58-letni voznik

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na glavni cesti med Mrtvicami in Ložinami, občina Kočevje, zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 58-letni voznik iz okolice Ribnice. Po do sedaj zbranih obvestilih je vozil osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Gornjih Ložin proti Kočevju. V bližini naselja Mrtvice je v blagem desnem preglednem ovinku zapeljal na levo smerno vozišče in nato preko travnika in gozdnega rastja s sprednjo stranjo svojega vozila silovito trčil v drevo. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.