urednistvo@preteklih24.si

V priklopnem tovornem vozilu odkrili tri skrite državljane Afganistana

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 286 klicev, od tega 98 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 25 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 7 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 11 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 2 osumljencema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 nesreči pri delu,
– 2 požara.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Nemčije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj popoldan so policisti v enem izmed podjetij v Kidričevem prijeli državljana Afganistana, ki je skrit v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo in tako vstopil v Slovenijo. Ker je med postopkom zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, so ga policisti prepeljali v azilni dom.

PRIJETI TUJCI

Včeraj zgodaj zjutraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Proti večeru pa so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v drugem priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil drugi državljan Turčije, odkrili še dva skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vseh pet tujcev so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.