urednistvo@preteklih24.si

Na južni ljubljanski obvoznici prišlo do naleta treh vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 229 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 68 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop (o katerem so policisti poročali včeraj), drzno tatvino, 19 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 3. 2022, od 6. ure in 11. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Giant. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 11. ure je na območju Bežigrada neznani storilec vstopil v stanovanjski blok, ter odprl vrata odklenjenega stanovanja in vstopil. Pri tem ga je zalotila stanovalka. Storilec je iz stanovanja odtujil ključe, ki jih je nato na hodniku odvrgel. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo. Opis: moški visok okoli 170 cm, star med 30 in 40 let, srednje postave, temnejših oči, oblečen je bil v temna oblačila, nosil je podkapi in rokavice.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 ure je na Štajerski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Povzročitelj je peljal iz smeri Zasavske ceste proti Trzinu in v rahlem levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal levo čez robnik na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v voznika, ki je pravilno pripeljal v nasprotni smeri. Tega voznika je po trčenju odbilo v desno, kjer je trčil še v voznika na desnem voznem pasu. V nesreči sta se povzročitelj in voznik osebnega vozila lažje poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Zaradi odstranjevanje posledic nesreče je bil promet na tem delu oviran do 16.30 ure in je prihajalo do zastojev. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure je na južni ljubljanski obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Do naletnega trčenja je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči sta se dva udeleženca lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo izveden prekrškovni postopek.