urednistvo@preteklih24.si

Motorist z neregistriranim motorjem in brez čelade, padel in se hudo poškodoval

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki

Na Potoški gori se je včeraj poškodovala jadralna padalka. Padla je v manevru vzletanja. Reševali so kranjski gorski reševalci in helikopter Slovenske vojske.

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali manjšo nesrečo pri delu v industrijskem objektu. Nesreča se je zgodila pri delu s stroji. Tuja krivda je izključena.

Včeraj so policisti obravnavali dve smučarski nesreči. V enem primeru gre za padec na prsni del in udarec z brado v sneg. V drugi nesreči pa sta smučarja trčila. Poškodoval se je povzročitelj nesreče, ki se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti smučanja.

Divjad je bila povožena na cesti Posavec – Podbrezje in v Lescah (hipodrom).

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na Bledu je padel motorist. Okoliščine kažejo na samoudeležbo. Okoliščine te nesreče policisti še preverjajo.

Že dan prej pa so nesrečo motorista obravnavali tudi kranjski policisti. V okolici Kranja je padel motorist z motokros motorjem in se poškodoval. Motorno kolo ni bilo registrirano. Motorist je padel zaradi neprilagojene hitrosti. Okoliščine so kazale tudi, da ni uporabljal motoristične čelade. Utrpel več poškodb, med njimi tudi poškodbo glave. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Požari

Gorenjski policisti so včeraj preverjali prijave več požarov. V štirih primerih je šlo za požare v naravi, in sicer na Zgornjem Jezerskem, Trsteniku, Žirovskem vrhu in v Zgornji Besnici. Škoda ni nastala. Požari so
bili pogašeni. Obravnavan je bil še dimniški požar na območju Radovljice brez nastanka škode. Na avtocesti na Voklem je v okvari po sumu požara ostalo vozilo. Na Jesenicah pa je bil prijavljen sumljiv dim iz deponije odpadkov. Ugotovljeno je bilo, da gre za črn prah, ki daje videz dima. Do požara ni prišlo.

Kriminaliteta

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je osumljen tatvin oblačil v športni trgovini. Moški je bil prijet. O kaznivem dejanju policisti še vodijo postopek.