urednistvo@preteklih24.si

S slabima dvema in pol promiloma alkohola v krvi trčila v vozilo pred seboj

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 136 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.


Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin.

Posredovali so zaradi požara.

PROMETNA VARNOST

Povzročiteljica nesreče z 2,4 promila alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili nekaj pred 19.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Topliški cesti v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 32-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je pred njo vozil 55-letni voznik. Zardi očitnih znakov alkoholiziranosti so povzročiteljici nesreče odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imela 1,16 miligramov alkohola. Zoper osumljenko bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

KRIMINALITETA

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvam

Policisti PP Sevnica so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Sevnice. Ugotovili so, da 34-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad partnerko. Žrtev naj bi pretepal in žalil tudi ob prisotnosti treh mladoletnih otrok. Nasilnežu so prepovedali približevanje žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

Vlom

V naselju Boršt na območju PP Metlika je nekdo vlomil v gospodarski objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.