urednistvo@preteklih24.si

Vlomil v prostore zdravstvenega doma in povzročil za 5 tisočakov škode

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 186 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 primere nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 19 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 voznikoma so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 6 povoženj divjadi,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 2 v zasebnem prostoru,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar,
– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljamo

Vlomilec povzročil za več tisoč evrov škode

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v prostore zdravstvenega zavoda. Neznani storilec je vlomil v več prostorov in odtujil več predmetov ter manjšo vsoto gotovine. Po nestrokovni oceni je s tem nastala škoda v višini 5.000 eur. Policisti PP Maribor II nadaljujejo s preiskavo dogodka.

Obravnavali tujce

Policisti PP Podlehnik so obravnavali dva državljana Afganistana in dva državljana Toge, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom. Včeraj, okrog 19.20, pa so policisti MMP Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva državljana Afganistana, ki sta želela na nedovoljen način vstopiti v Slovenijo. Oba sta bila predana hrvaškim varnostnim organom.