urednistvo@preteklih24.si

V prometnih nesrečah na ljubljanskih cestah kar dva hudo poškodovana kolesarja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 3 vlome in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana kolesarja. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil. V postopku so imeli tudi dva voznika, ki sta odklonila preizkus alkoholiziranosti, v nadaljevanju pa so ju policisti pridržali in zoper njiju vodijo prekrškovna postopka.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je neznani storilec odtujil manjšo motorno žago znamke Husqarna in bencinski agregat znamke Honda. Lastnika je oškodoval za okoli 900 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v dve kleti in iz ene odtujil kolo žensko kolo znamke Trek, bele barve iz druge pa moško gorsko kolo znamke Focus, bele barve. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 1.600 evrov.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 11. ure so policisti bili obveščeni o drzni tatvini v eni izmed trgovin na območju centra Ljubljane. Do sedaj neznani storilec je vstopil v prodajalno, ter od zaposlene zahteval denar. Iz blagajne je odtujil nekaj sto evrov gotovine, nato pa s kraja peš pobegnil po Ilirski ulici. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Opis neznanca: moški srednjih let, močnejše postave, z očali, oblečen v rjavo bundo, temne hlače, temne rokavice, nosil je kapo s ščitkom in torbo črno-zelene barve. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14. ure se je na lokalni cesti v naselju Podlipoglav zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar nenadoma spremenil smer vožnje in zapeljal proti sredini ceste, med tem ko ga je že prehitevala voznica osebnega vozila in je z vozilom trčila vanj. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure se je na Štajerski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri izvozu iz krožišča odvzel prednost kolesarju, ki je vozišče prečkal po kolesarski stezi in z vozilom trčil vanj. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Danes, okoli 1. ure se je na cesti od Mrzlega polja proti Muljavi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljala s ceste, vozilo pa se je na brežini prevrnilo na bok. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 14. uro se je na ulici Ob Železnici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.