urednistvo@preteklih24.si

Pri vzvratni vožnji na parkirišču poškodoval kar tri vozila

Policisti so včeraj, 8. marca popoldne, obravnavali nesrečo na smučišču Cerkno, kjer je med smuko po progi Brdo 6 padel in se poškodoval starejši (78-letni) smučar. Slednji je pri padcu utrpel telesno poškodbo (poškodbo glave).


Fotografija je simbolična

Kasneje so ga oskrbeli reševalci na omenjenem smučišču, nato pa so poškodovanca z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti PP Idrija tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in Inšpektorat Republike Slovenije (IRSNZ) za notranje zadeve.

Prometna nesreča I. kategorije na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 8. marca v popoldanskih urah, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Ugotovljeno je bilo, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil iz parkirnega prostora  v tri parkirane osebne avtomobile. Pri tem se je omenjeni voznik tudi telesno poškodoval (poškodba noge). Povzročitelj nezgode bodo policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje (nepravilen premik z vozilom) izdali plačilni nalog.

Na Idrijskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Idrija so včeraj, 8. marca v večernih urah, na območju Idrije imeli v postopku voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako so mu v postopku zasegli tudi posušene zelene rastlinske delce, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo (konoplja). Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek o prekršku z izdajo odločbe zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanim drogami.