urednistvo@preteklih24.si

Pijan povzročil kar dve prometni nesreči

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 285 klicev, od tega 99 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 22 kaznivih dejanj,
– 14 prometnih nesreč I. kategorije,
– 12 povoženj divjadi,
– 2 voznika so policisti pridržali do privedbe na sodišče,
– 9 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 požara,
– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj dopoldan so policisti na podravski avtocesti A4, v bližini počivališča Dravsko polje, prijeli državljana Senegala, ki je ponoči nedovoljeno peš prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ga policisti prepeljali v azilni dom.

PIJAN POVZROČIL DVE PROMETNI NESREČI

Ponoči, okoli 2. ure je 27-letni voznik osebnega avtomobila, državljan BiH, na Ulici kneza Koclja v Mariboru, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, najprej trčil v ulično razsvetljavo, nato pa z vožnjo nadaljeval in zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil še v prometni znak.

Policisti so ugotovili, da je imel v organizmu 0,78 mg/l alkohola. Ker je tujec, brez stalnega bivališča v Sloveniji, so ga policisti, do privedbe v postopek o prekršku na pristojno sodišče, pridržali.

PIJAN PRIPELJAL NA MEDNARODNI MEJNI PREHOD

Danes, 5 minut čez polnoč, je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, iz naše države izstopal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak, 51-letni državljan Hrvaške.

Zraven mejne kontrole so mu mejni policisti odredili tudi preskus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,22 mg/l alkohola. Ker je tujec in bi se z odhodom iz države lahko izognil postopku o prekršku, so ga policisti, do privedbe na pristojno sodišče, pridržali.