urednistvo@preteklih24.si

Pijan pešec nenadoma stopil na cesto, kjer je vanj trčil voznik avtomobila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili. V enem primeru vozniku pod vplivom alkohola (0,49 mg/l).

Dogodki:

Policisti so včeraj ob 15.30 v okolici Kranja obravnavali požar v stanovanjski hiši. Zagorelo je ostrešje in prostoru pod njim. Nastalo je za nekaj deset tisoč eurov materialne škode. Poškodovan ni bil nihče. Okoliščine kažejo, da je zagorelo v elektro omarici. Tuja krivda je izključena.

V okolici Kranja so policisti z gasilci obravnavali dimniški požar. Škoda ni nastala.

Kranjski policisti so včeraj iskali pogrešano starejšo gospo, ki je bila hitro najdena.

Na Kokrici so policisti včeraj obravnavali traktorista, ki je pri izvajanju kmetijskih opravil v manjšem obsegu umazal cesto ter jo
kasneje tudi očistil. Cesta mora biti čista.

V okolici Kranja je voznik na cesti trčil v psa, ki ni bil na povodcu in je nenadoma stekel na cesto. Pes se je poškodoval. Proti lastniku poteka prekrškovni postopek.

Divjad je bila povožena v Nomenju.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kranju je bil popoldan zbit pešec, ki je pod vplivom alkohola (0.62 mg/l) nenadoma stopil na cesto. Proti njemu zato poteka prekrškovni postopek.

Na gorenjski avtocesti pa je voznik zvečer pri Peračici prometno nesrečo s trčenjem v drugo vozilo povzročil zaradi kombinacije vožnje pod vplivom alkohola (0.69 mg/l) in prekratke varnostne razdalje, ki je logična posledica take opitosti. V nesrečah so se udeleženci po podatkih policije lažje poškodovali. Pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in k izogibanju ravnanjem, ki ogrožajo osebno varnost in varnost drugih ter premoženje.

Nadzor

Gorenjski prometni policisti so včeraj nekaj krajših nadzorih poostreno merili hitrost vožnje voznikov in ugotovili osem prekoračitev hitrosti. V naselju Kranju je bil za prekoračitev hitrosti na omejitvi 50km/h obravnavan voznik, ki je vozil 72 km/h. Na cesti zunaj naselja je bila najvišja hitrost 114 km/h (Radovljica), na avtocesti pa 170 km/h. Enega voznika so policisti iz prometa izločili zaradi vožnje pod vplivom prepovedanih drog (kokain), še enega pa zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja in hkratnega vpliva alkohola (0.49 mg/l). Kritičen je bil tudi voznik, ki je včeraj zvečer pod vplivom alkohola (0.69 mg/l) povzročil prometno nesrečo na avtocesti. K sreči udeleženci niso bili težje poškodovani. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in k izogibanju ravnanjem, ki ogrožajo osebno varnost in varnost drugih ter premoženje.

Kriminaliteta

V Lescah so bili z objekta odtujeni bakreni žlebovi.

V Kranju je bilo vlomljeno v stanovanje in odtujen denar. Vlomljeno je bilo tudi v objekt v Žireh, pri čemer lastniki ne pogrešajo ničesar.