urednistvo@preteklih24.si

Na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane prišlo do nesreče med tovornim in osebnim vozilom

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 204 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 49 nanašalo na kriminaliteto, 43 na javni red in mir, ter 67 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 7. 3. 2022, od 6. ure in 8. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šentvidu pri Stični je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil otujen električni skiro, športna oprema in orodje. Škoda znaša okoli 800 evrov.

V Trbovljah je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 100 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno na gradbišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21.30 ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Bratislavske ceste in Argentinske ulice v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in električnega skiroja. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki pri izključevanju iz krožišča ni upoštevala prednosti voznice skiroja, ki je pravilno pripeljala po kolesarski stezi in trčila v njo. V nesreči se je voznica skiroja lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo izveden prekrškovni postopek.

Danes, nekaj pred 5.30 je na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane pred izvozom Trojane prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in voznik osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik tovornjaka, ki ni vozil po sredini desnega prometnega pasu in zato z desnim delom oplazil osebno vozilo, ki je bilo nepravilno ustavljeno na odstavnem pasu. V nesreči se je en potnik v osebnem vozilu lažje poškodoval. Obema voznikoma je bil izdan plačilni nalog.