urednistvo@preteklih24.si

Na mejnem prehodu Obrežje zasegli ukradeno vozilo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 59 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 245 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.


Foto: PMP Obrežje

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Šmihelu v Novem mestu je med 5. 3. in 7. 3. nekdo vlomil v zabojnik in dva avtomata s hrano in pijačo. Odtujil je okoli dvesto metrov električnih vodnikov ter z vlomom in tatvino povzročil za okoli 2100 evrov škode.

Med 5. 3. in 7. 3. je na delovišču v Irči vasi v Novem mestu neznanec vlomil v zabojnik. Odtujil je električne vodnike in gorivo iz rezervoarja delovnega stroja. Z vlomom in tatvino je izvajalca del oškodoval za okoli 550 evrov.

V Selu pri Zagorici na območju PP Novo mesto je 7. 3. med 10.30 in 11. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

JAVNI RED IN MIR

Mladoletniku zasegli imitacijo pištole

Policiste PP Novo mesto so okoli 17. ure poklicali na pomoč iz trgovskega centra v Novem mestu, kjer naj bi mlajši moški z razkazovanjem pištole vznemirjal zaposlene in obiskovalce. Takoj so se odzvali in 14-letnega kršitelja izsledili. Zasegli so mu imitacijo pištole in o kršitvi obvestili starše. Zoper mladoletnega kršitelja bodo na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog zaradi kršitve javnega reda in miru.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Okoli 14.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 47-letni voznik, ki je v križišču izsilil prednost voznici osebnega avtomobila. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažje poškodovana voznica

Nekaj po 10. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Ždinji vasi. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 57-letni voznici. Lažje poškodovano udeleženko so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Zasegli ukraden avtomobil

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila francoskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled osebnega avtomobila ter ugotovili, da so identifikacijske oznake na vozilu prenarejene. Ob preverjanju v schengenskem informacijskem sistemu je bilo ugotovljeno, da je bilo vozilo ukradeno v Franciji. Jaguar Land rover so zasegli in 41-letnemu vozniku iz Bolgarije odvzeli prostost. O ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo in zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Jesenic (PP Brežice) izsledili in prijeli državljana Kosova in državljana Albanije in pri Ločah (PP Brežice) sedem državljanov Afganistana in državljana Tadžikistana.