urednistvo@preteklih24.si

Izsilil prednost 16-letniku na kolesu z motorjem in ga poškodoval

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 138 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

V Pivki je nekdo vlomil v gradbeni kontejner, zatem pa iz avtomata s hladnimi napitki in prigrizki ukradel več izdelkov.

Ob 18.20 so policisti bili obveščeni, da se je v Križu pri Sežani zgodila prometna nesreča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 65-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 16-letniku, ki je s kolesom z motorjem padel in se poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, mladoletniku pa obdolžilni predlog, ker je vozil neregistrirano motorno kolo 125KM in nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Dragonji so policisti 36-letnemu vozniku zasegli osebni avto, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal na Kozini in odnesel gotovino, inkaso preteklega dne.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 19 ilegalnih prehodov državne meje: pri Butarih 10 državljanov Turčije in 1 državljan Afganistana, v Sočergi 5 državljanov Afganistana, na Rakitovcu pa 3 državljane Turčije.