urednistvo@preteklih24.si

Iz osebnega vozila ukradel prenosni računalnik

Danes, 8. marca zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nedavni tatvini prenosnega računalnika iz osebnega avtomobila v Novi Gorici (Delpinova ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v nočnem času na parkirnem prostoru pristopil do omenjenega parkiranega vozila in iz vozila odtujil prenosni računalnik znamke Asus.


Fotografija je simbolična

Po izvršenem kaznivem dejanju je storilec z ukradenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano
kam. S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina stekel vzvratnih ogledal na parkiranem vozilu

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 7. marca v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino stekla na obeh vzvratnih ogledalih parkiranega osebnega avtomobila znamke Audi, ki je bil parkiran na parkirišču blizu enega od stanovanjskih blokov v Ajdovščini. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec se je znesel nad osebnim vozilom

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 7. marca, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici (Cankarjeva ulica). Po sedaj zbranih podatkih se je neznani storilec pred nekaj dnevi na parkirišču z neznanim ostrim predmetom znesel nad avtomobilom (poškodba pokrova motorja in prtljažnika, poškodovan prednji levi blatnik ter leva in desna vrata na vozilu). Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav odšel neznano kam. S tem nezakonitim početjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za okoli tisoč evrov.

Povoženje divjadi

Danes, 8. marca ob 5.56 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi na glavni cesti v Podselu (Občina Tolmin). Ugotovljeno je bilo, da je vozniku osebnega avtomobila med vožnjo iz Ušnika proti Kanalu v omenjenem kraju pred vozila skočila srna in vanjo trčil. Po trku z avtomobilom je omenjena
divjad poginila, na vozilu je nastala materialna škoda. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so tolminski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.