urednistvo@preteklih24.si

Zaradi opitosti vozila po nepravilni strani ceste in trčila v nasproti vozeče vozilo

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 253 klicev, od tega 61 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 5 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 4 povoženja divjadi,
– 16 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 požar.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku tri državljane Hrvaške, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorili.

ZAPROSILI ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj zjutraj so policisti na območju PP Ormož prijeli 8 tujcev (4 državljane Gambije ter po enega državljana Senegala, Ugande in Malija), ki so pred tem na zeleni meji, nedovoljeno peš prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Popoldan so policisti na območju PP Gorišnica prijeli še državljana Afganistana, ki je pred tem nedovoljeno peš prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Zvečer pa so na območju PP Podlehnik prijeli še državljana Gvineje, ki je pred tem na zeleni meji, nedovoljeno peš prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Med postopki je vseh 10 tujcev zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so jih policisti vse prepeljali v azilni dom.

VOZIL BREZ KOLESA NA PRIKLOPNIKU

Policisti Postaje prometne policije Maribor so imeli na avtocesti A1, v kraju Cerkvenjak, v postopku 66-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Romunije. Voznik je imel med vožnjo k osebnemu avtomobilu pripet lahki priklopnik, na katerem pa ni imel desnega kolesa. Voznik je imel os priklopnika povezano s povezovalnim trakom (gurtno).

Policisti so mu izrekli globo, vozilo pa izločili iz prometa.

Avtor priložene fotografije: PPP Maribor.

PIJANA POVZROČILA PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan je 55-letna voznica osebnega avtomobila, v Črešnjevcu ob Dravi, zaradi nepravilne smeri vožnje, trčila v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozil 26-letni državljan BiH.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imela povzročiteljica prometne nesreče v organizmu 0,77 mg/l alkohola. Policisti so ji odredili še strokovni pregled in ji odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaradi poškodb na vozilih so policisti z obeh vozil odvzeli registrske tablice, voznico pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.