urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali udarce sina proti staršem in nasilno vedenje do partnerke

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari, lahka telesna poškodba in nasilje v družini
s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

Kranjski gasilci in policisti so včeraj obravnavali prijavo manjšega ognja v naravi. Škoda ni nastala.

V Tupaličah so policisti včeraj preverjali prijavo onesnaženja reke. Zaradi analize so bili odvzeti vzorci. Preverjanje še poteka.

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali kolesarja, za katerega je bila prijavljena vožnja po avtocesti od Nakla proti Kranj zahodu. Dobljen je bil na Polici. Policisti so tujca za dejanje opozorili.

Divjad je bila povožena na cesti Hosta – Pungert v Škofji Loki.

Kriminaliteta

V Ljubnem so policisti včeraj obravnavali poškodovanje stekel na lopi.

V še dveh primerih pa so policisti obravnavali nasilje v zasebnih prostorih. V enem primeru so bili ugotovljeni udarci sina proti staršem in nasilno vedenje do partnerke. Udarce policisti obravnavajo kot kaznivo dejanje, nasilno vedenje pa glede na trenutno zbrana obvestila kot prekršek.

V drugem primeru pa so policisti obravnavali fizično nasilje moškega nad partnerko. Proti njemu so v intervenciji uporabili prisilna sredstva. Dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje. Moškemu so izrekli tudi prepoved približevanja. Nasilje prijavite takoj. Prijavi ga lahko tako žrtev, kot tudi priče, vedno in kjerkoli, na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.