urednistvo@preteklih24.si

Pijan povzročil prometno nesrečo na avtocesti

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 115 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 20 nanašalo na kriminaliteto, 22 na javni red in mir, ter 38 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, vlom in 1 primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 4 prometne nesreče z materialno škodo. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 6. 3. 2022, od 6. ure in 7. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit, orožje in gotovina. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Požar:

Včeraj, okoli 22.30 so policisti bili obveščeni o požaru na novogradnji na območju Grosuplja. Ugotovljeno je bilo, da je iz doslej še neznanega vzroka zagorelo na leseni novogradnji, ki je v celoti pogorela. gasilci so tekom noči požar pogasili, policisti bodo pa danes opravili ogled z namenom ugotavljanja vzroka požara. Nastala je večja materialna škoda. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 21.30 ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti iz smeri Vodic proti Šmartnemu. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,71 mg/l) izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo na desni strani vozišča od koder ga je odbilo nazaj čez vse pasove in je trčil še v ograjo na levi strani. Ob ograji je drsel nekaj metrov dokler ni vozilo zapeljalo na ograjo, kjer je nato še več metrov drselo po njej in nato trčilo v zaščitno ograjo nasprotnega smernega vozišča. V tem času se je po nasproti strani peljal voznik osebnega vozila v katerega so trčili odpadli deli prvega vozila. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Zoper povzročitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.