urednistvo@preteklih24.si

Policisti pozivajo k previdnosti pri posredovanju bančnih podatkov preko spleta

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili. V enem primeru gre za voznika, ki je bil tudi pod vplivom alkohola (0,46 mg/l).

Dogodki:

Danes ponoči so jeseniški policisti z gasilci obravnavali večji požar na gospodarskem poslopju in po prvih podatkih na dveh sosednjih objektih. Iz objektov so bili evakuirani ljudje. Po podatkih policije
ni nihče poškodovan, nastala pa je materialna škoda. Požar so že ponoči pogasili gasilci. Ogled bodo kriminalisti opravili danes zjutraj.

Jeseniški policisti so v petek obravnavali padec delavca s tovornega vozila. Tuja krivda je izključena.

V Kranju je bila v petek prijavljena objestna vožnja s štirikolesnikom po Ulici Tuga Vidmarja. Voznik ni bil izsleden. Policisti o njem še zbirajo obvestila.

Na območju Jesenic je v petek zagorelo v industrijskem objektu. Zagorel je delovni stroj. Nastala je škoda na stroju in v delavnici. Požar so pogasili gasilci. Po podatkih policije ni bil nihče telesno poškodovan.

V petek so policisti z gasilci na Bledu obravnavali travniški požar. Ogenj je ušel izpod nadzora med kurjenjem listja in vej. Do ogrožanja ni prišlo. Postopek zaradi kurjenja je prevzelo mestno redarstvo.
Obravnavana sta bila dva dimniška požara. Obakrat brez materialne škode.

Škofjeloški policisti so v petek obravnavali prijavo kršitve javnega reda v gostinskem obratu. Proti kršitelju so policisti uporabili prisilna sredstva in ga obravnavajo zaradi prekrška. Prijavljeno je bilo razgrajanje v lokalu.

Na območju Krnice se je včeraj poškodoval turni smučar, ki je prihajal iz smeri Kriške stene. Spregledal je približno 1.5m globo luknjo in vanjo padel ter se poškodoval. Reševali so kranjskogorski gorski reševalci in helikopterska ekipa za reševanje s helikopterjem Slovenske vojske. Turni smučar je bil prepeljal v zdravstveno ustanovo.

Divjad je bila povožena na gorenjski avtocesti, v Žireh, cesti Nemški Rovt – Sorica, v naselju Vešter ter relaciji Kranj – Polica.

Smučanje

Gorenjski policisti so včeraj preverjali tri smučarske nesreče. V enem primeru je smučarka zaradi neobvladovanja smuči padla v zavoju na rahlo poledeneli progi. V drugem primeru je smučarka zaradi večje hitrosti izgubila nadzor nad eno od smučk in padla. Še en smučar je padel med zavijanjem po smučišču. Pozivamo k upoštevanju osnovnih pravil varnega smučanja in odgovornosti do sebe in do drugih.

Promet

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V enem primeru gre za petkovo popoldansko nesrečo med neznanim voznikom in otrokom s skirojem na prehodu za pešce v Kranju, o kateri policisti še zbirajo obvestila. V drugi nesreči pa je voznik v okolici Brnika zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v drugega udeleženca. V obeh primerih gre po podatkih policije za lažje poškodbe.

Kriminaliteta

Radovljiški policisti so v petek obravnavali smrt osebe v zasebnem prostoru brez znakov tuje krivde. Na Jesenicah je bilo prijavljeno poškodovanje stekla na objektu. Okoliščine kažejo, da je vanj nekdo vrgel
kamen. V Britofu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Kriminalisti so obravnavali še pet tatvin katalizatorjev z osebnih avtomobilov, in sicer tri v Kranju ter dva v Škofji Loki; in primer prijave nasilja v družini v daljšem obdobju.

Goljufija

Jeseniški policisti so obravnavali prijavo goljufije preko interneta. Oškodovanec je objavil oglas za prodajo. Na oglas se mu je javil drug uporabnik in ga napeljal, da mu posredoval svoje podatke z bančnimi podatki, da bosta lahko izvedla transakcijo. Storilec je te podatke uporabil in v svojo korist izvedel denarno transakcijo v manjšem znesku. Opozarjajo na veliko previdnost pri dajanju podatkov preko spleta in upoštevanju varnostnih priporočil.