urednistvo@preteklih24.si

66-letni moški žagal drevo, pri tem pa se je vrh drevesa odlomil in padel nanj, moški je na kraju podlegel poškodbam

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 383 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 111 nanašalo na kriminaliteto, 106 na javni red in mir, ter 97 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 22 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 28 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s težjimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 41 krat na javnem kraju in 15 krat v zasebnem prostoru.

Med 4. 3. 2022, od 6. ure in 6. 3. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Litije je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena smučarska oprema. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 250 evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 500 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bila odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzni tatvini:

Včeraj, okoli 20. ure so policisti bili obveščeni o tatvini v Mostah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški pristopil do oškodovanke, ki je sedela na vrtu gostinskega lokala, jo s pogovorom zamotil, nato pa ji je s stola odtujil torbico in s kraja zbežal. Za njim je stekel drug gost lokala, ki ga ni uspel ujeti, je pa storilec pri tem odvrgel torbico oškodovanke, zato materialna škoda ni nastala. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 20 let, visok med 170 in 175 cm, suhe postave, oblečen v sivo črno jakno, nosil je kirurško masko.

V petek, okoli 10.30 ure je bila v Šiški izvršena drzna tatvina. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec večkrat pozvonil na zvonec oškodovanke, ki je zato odšla pred blok. V tem času je v njeno stanovanje vstopil neznanec in iz njega odtujil gotovino. S tem je povzročil za več sto evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu:

V petek, okoli 14. ure so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v okolici Brega pri Temenici. Ugotovljeno je bilo, da je pri pospravljanju gozda, 66 – letni moški žagal drevo, pri tem pa se je vrh drevesa odlomil in padel nanj. Na kraju mu je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je zadobil tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so tekom zadnjih 48 ur obravnavali še eno nesrečo v gozdu, ter dve nesreči na delovnem mestu, kjer so udeleženci zadobili hude telesne poškodbe (zlom okončin), tuja krivda za dogodke pa je v vseh primerih izključena. Pozivamo vse, da so pri delih kjer obstaja večje tveganje za poškodbe še posebej previdni, da upoštevajo vse varnostne ukrepe in uporabljajo predpisano opremo.

Prijet vlomilec:

Včeraj, nekaj po 6. uri so policisti bili obveščeni o vlomu v gradbeni zabojnik na gradbišču v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da so delavci na gradbišču zalotili 42-letnega moškega, ki je vlomil v gradbeni zabojnik, ter si že pripravil večjo količino orodja, ki ga je imel namen odtujiti. Delavci so ga zadržali na kraju do prihoda policistov, pri upiranju pa je osumljeni enega izmed delavcev udaril in ga lažje poškodoval. Policisti so ga pridržali in bo zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine in povzročitve lahkih telesnih poškodb priveden pred preiskovalnega sodnika.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 8. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v križišču Dunajske ceste in Zupanove ulice v kateri sta bili udeleženi voznica osebnega vozila in peška. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zavijala iz Zupanove na Dunajsko pri tem pa spregledala peško, ki je že hodila čez prehod za pešce in trčila v njo. V nesreči se je peška huje poškodovala, vendar njeno življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V petek, nekaj pred 20. uro so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od Kamnika proti Ločici, pri naselju Motnik. Ugotovljeno je bilo, da je voznik, ki je vozil v smeri proti Ločici zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom, trčil v robnik, nato pa zapeljal izven vozišča kjer je obstal v obcestnem jarku. V nesreči sta se voznik in njegov sopotnik lažje poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

V soboto, nekaj po 14. uri je na dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane pri razcepu proti tunelu Golovec prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Voznik je peljal po desnem pasu avtoceste proti tunelu Golovec pri tem pa trčil v varnostni meh med voziščema, nato pa še v betonsko ogrado. V nesreči so se tri sopotnice v vozilu lažje poškodovale. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 7.30 ure so policisti pri kontroli prometa na Prušnikovi ulici s svetlobnimi znaki pričeli ustavljati osebno vozilo. Voznik znakov ni upošteval ter vožnjo nadaljeval proti centru mesta. Pri tem je zapeljal tudi v rdečo luč na semaforju in trčil v vozilo, ki je pravilno pripeljalo v križišče, nato pa z vožnjo še nekaj časa nadaljeval. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so v postopku ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, po preteku veljavnosti prometnega dovoljenja, preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku, hitri test na prepovedane droge pa je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Vozniku so zasegli vozilo, izveden bo prekrškovni postopek, zoper njega pa bodo tudi podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.