urednistvo@preteklih24.si

V garaži varil blatnik vozila, pri čemer je avtomobil zagorel, ogenj pa se je nato razširil še na poslopje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 dneh prejeli 319 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, trije nujni.


Fotografija je simbolična

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 32 s področja prometne varnosti in 15 s področja javnega reda in miru.

Včeraj dopoldne so policisti bili obveščeni, da je v Štorah zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je do požara prišlo, ker je lastnik stanovanjske hiše v garaži varil blatnik vozila, pri čemer je avto zagorel, ogenj se je nato razširil še na poslopje. Lastnik se je nadihal dima, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Na območju Vojnika so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi manjše okno na zadnji strani stanovanjske hiše, je prostore preiskal in ukradel gotovino.

Na Rogli so policisti včeraj obravnavali nesrečo na smučišču. 44-letna smučarka je na progi padla in se hudo poškodovala. Tuja krivda je izključena.