urednistvo@preteklih24.si

Nepazljiv voznik trčil v zadnji del priklopnika tovornega vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 44 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 4 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Kilimanjaro črno bele barve, električno kolo znamke S-bikes temno sive barve in snežno desko znamke DC črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in odtujil žago znamke Alpina in ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11. ure se je na ljubljanski obvoznici med Rudnikom in Vičem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega in tovornega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del priklopnika tovornega vozila, ki je pred njim zmanjšalo hitrost zaradi razmer v prometu. Pri tem se je voznik osebnega vozila poškodoval huje, potnica v njegovem vozilu pa lažje. Njuno življenje po prvih podatkih ni ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah nesreče. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Poljanskem nasipu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in voznik mopeda. Po prvih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik mopeda pri zaviranju, ko je opazil počasi se premikajoče vozilo padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.