urednistvo@preteklih24.si

Zasegli tovorno vozilo saj voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 124 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.


Fotografija je simbolična

Dopoldan so piranski policisti v Luciji ustavili voznika mopeda, ki je kazal očitne znake, ki so posledica prepovedanih drog. Hitri test je bil pozitiven na kokain, kanabis in amfetamine. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Hrvatinih je bil odkrit moped Piaggio zip 25, ki je bil prijavljen kot ukraden 28. 2. 2022 v Kopru. Moped je bil vrnjen lastniku.

Ob 2. uri ponoči so policisti na počivališču Studenec kontrolirali 57-letnega voznika tovornega vozila, državljana Srbije, ki prebiva v Sloveniji. Poteklo mu je vozniško dovoljenje iz zdravstvenih razlogov, zato
so mu vozilo zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 3. uri so v Izoli ustavili 52-letnega voznika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.60 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 5 ilegalnih prehodov državne meje: pri Podgradu 2 državljana Maroka, pri Ilirski Bistrici državljana Albanije, pri Črnem kalu državljana Indije.

V Obrovu je bil ustavljen osebni avto, ki ga je vozil državljan Maroka, v vozilu je bil še državljan Maroka, ki je prišel v Slovenijo nelegalno. Okoliščine se še preverjajo.