urednistvo@preteklih24.si

Občan na območju Bežigrada pri vlomu v hišo zalotil storilca

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 42 na javni red in mir, ter 57 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 7 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 2. 3. 2022, od 6. ure in 3. 3. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca (drž. Pakistana), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v garažo in odtujil avtomobilska platišča s pnevmatikami. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov

Na Viču je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 300 evrov škode.

Vlom v hišo, prijet osumljenec:

Včeraj, okoli 12. ure so policisti bili obveščeni, da je občan na območju Bežigrada pri vlomu v hišo zalotil storilca, ki je s kraja pobegnil s kolesom. Ker je bil prepoden iz hiše ni ničesar odtujil. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, ki so na podlagi opisa osumljenca kmalu izsledili in ga prijeli. 47-letnemu osumljencu je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 8. uri se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo v križišču z Jadransko ulico odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 18.30 se je na Preglovem trgu v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.72 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.