urednistvo@preteklih24.si

Med spustom po downhill progi padel in se poškodoval 32-letni kolesar

Včeraj, 2. marca dopoldne, so policiste PP Ajdovščina obvestili o nedavnem vlomu v gradbeni kontejner ene od gospodarskih družb pri izviru Hublja na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz omenjenega zabojnika odvzel različno električno in drugo orodje (udarne vrtalnike in udarno električno kladivo znamke Makita, električno krožno žago, motorno žago znamke Stihl).


Fotografija je simbolična

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je storilec iz delovnega stroja (demper) iztočil okoli 200 litrov goriva, iz drugega delovnega stroja oz. bagra pa odvzel akumulatorsko baterijo. S tem nezakonitim ravnanjem je storilec oškodovancem (oz. več gospodarskim družbam) povzročil za okoli 4.500 evrov materialne škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave kaznivega dejanja in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Policisti so včeraj, 2. marca v popoldanskih urah, v Novi Gorici mladoletni osebi v postopku zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo posušeno rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem lažje poškodovan 38-letni voznik avtomobila

Danes, 3. marca ob 6.13 uri, se je v naselju Čiginj (Občina Tolmin) zgodila prometna nesreča II. kategorije in v kateri je bil udeležen 38–letni voznik osebnega avtomobila. Slednji je med vožnjo v omenjenem naselju v levem ovinku z vozilom zapeljal desno izven vozišča in trčil v podporni zid. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. Na kraju so poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so po nudeni oskrbi poškodovanega voznika z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 2. marca v zgodnjih večernih urah, na območju Solkana (Mestna občina Nova Gorica) ustavili in kontrolirali 53–letnega voznika osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so mu odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Med spustom po downhill progi v okolici Solkana padel in se poškodoval 32-letni kolesar

Včeraj, 2. marca ob 14.47 uri, je bila Policija obveščena o dogodku izven Solkana, tik pred odcepom za Sveto Goro, kjer je padel in se poškodoval 32–letni kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni kolesar padel med spustom po downhill progi zaradi zdrsa prednjega kolesa in se pri tem telesno poškodoval. Kasneje je bil s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Manjši travniški požar blizu Godoviča

Včeraj, 2. marca ob 16.21 uri, so policisti bili obveščeni o travniškem požaru blizu ene od stanovanjskih hiš v bližini Godoviča (Občina Idrija). Kasneje so manjši požar pogasili gasilci PGD Godovič. Ugotovljeno je bilo, da je domačinu ogenj ušel izpod nadzora, v požaru je zgorela suha trava.

Povoženje divjadi

Danes, 3. marca ob 1.20 uri, je bila Policija obveščena, da je voznik osebnega avtomobila v Selu (Občina Ajdovščina) povozil divjad (srna). Po trku je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.