urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo žalil, napadel in grozil policistom

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Policisti so v treh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovne postopke.

Dogodki:

Radovljiški policisti in gasilci so včeraj na Lancovem obravnavali travniški požar. Škoda ni nastala. Šlo je za požar v manjšem obsegu.

Radovljiški policisti so včeraj na Triglavski cesti preverjali prijavo sumljivega zadrževanja moškega z osebnim avtomobilom.
Posebnosti niso ugotovili. Policisti občane spodbujajo, naj prijavijo ravnanja, ki se jim zdijo sumljiva, da jih bo policija preverila.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj in Železniki – Zali Log.

Poškodbe, prometna nesreča

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Mojstrani je voznik zapeljal
s ceste in se po podatkih policije lažje poškodoval. Okoliščine nesreče in vzrok zanjo policisti še preverjajo. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Kriminaliteta

V Zgornjih Gorjah je občan prijavil poškodovanje osebnega avtomobila z ostrim predmetom po pločevini.

Kriminalisti pa so včeraj zaradi prepovednih drog obravnavali osumljenca kaznivega dejanja, ki je v okviru hišne preiskave žalil, napadel in grozil policistom. Ti so zoper njega zato uporabili prisilna sredstva. Poškodovan ni bil nihče. V hišni preiskavi so bile zasežene snovi, ki so še predmet preiskave. Proti moškemu zaradi dejanja proti policistom poteka preiskava zaradi suma kaznivega dejanja zoper javni red in mir.