urednistvo@preteklih24.si

Voznik zaradi zaspanosti trčil v betonski zid

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.

Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Kranjski policisti so z gasilci obravnavali dimniški požar brez materialne škode. Vnele so se saje v dimniku.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo povzročitve škode pri premiku z vozilom na drugem osebnem avtomobilu in pobeg s kraja. Glede na zbrana obvestila bo proti pobeglemu udeležencu uveden prekrškovni postopek, ki še poteka.

Divjad je bila povožena v Formah.

Poškodbe, prometna nesreča

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Voznik je v Žireh danes ponoči
s ceste zapeljal v jarek in se po podatkih policije lažje poškodoval. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0,83 mg/l). V vozilu je bil tudi potnik, ki pa ni bil poškodovan. V nesreči policisti preverjajo znake kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Utrujenost, prometna nesreča

Blejski policisti so včeraj ob 18.40 v Bohinju obravnavali nesrečo voznika, ki je zaradi utrujenosti povzročil prometno nesrečo s samoudeležbo in materialno škodo. Trčil je v betonski zid. Preizkus alkoholiziranosti pri njem je bil negativen (0,00). Zaspanost in utrujenost za volanom sta v prometu resen problem. Edini učinkovit ukrep proti temu sta počitek in (vsaj kratkotrajen) spanec, medtem, ko imajo drugi ukrepi, recimo vožnja z odprtimi okni, govorjenje ali poslušanje glasnega avtoradia, le kratkotrajen in nepomemben učinek.

Kriminaliteta

Radovljiški policisti so obravnavali prijavo tatvine žlebov.

V Retečah, Škofji Loki in Šenčurju pa je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Odtujen je bil denar in zlatnina.