urednistvo@preteklih24.si

V stanovanju zagorelo zaradi prižgane sveče, ogenj pa se je razširil na bližnje predmete in pohištvo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 44 nanašalo na kriminaliteto, 40 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 1. 3. 2022, od 6. ure in 2. 3. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zagorja izsledili in prijeli tujca (drž. Egipta), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in torbico z vsebino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil električno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo žensko kolo znamke Balance Treking srebrne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil škatlo za shranjevanje in pribor za čiščenje. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Požar

Včeraj, nekaj po 21. uri so policisti bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Kamnika. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Policisti so kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. Po do sedaj zbranih informacijah, naj bi zagorelo v sobi zaradi prižgane sveče, ogenj pa se je razširil na bližnje predmete in pohištvo. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za okoli deset tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 15.30 se je na Toplarniški ulici v Ljubljani zgodila prometna
nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene
hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus
alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.50 mg/l alkohola v litru izdihanega
zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.