urednistvo@preteklih24.si

19-letna voznica izgubila oblast nad vozilom, trčila v zid in se hudo poškodovala

Danes, 2. marca zjutraj, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na območju naselja Poljane pri Cerknem in v kateri se je huje poškodovala mlajša voznica osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je 19-letna voznica okoli 7.20 ure vozila iz Cerknega v smeri naselja Gorenji Novaki (Občina Cerkno).


Fotografija je simbolična

Med vožnjo na omenjeni relaciji je po izpeljavi levega nepreglednega ovinka iz zaenkrat še neznanega razloga zapeljala na levo stran vozišča, kjer je nato s prednjim delom vozila trčila v zid. Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali tudi gasilci PGD Cerkno in Idrija ter reševalci NMP ZD Idrija. V nesreči je bila voznica predvidoma huje telesno poškodovana in so jo reševalci po nudeni zdravniški oskrbi na kraju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija nadaljujejo z zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine prometne nezgode na Cerkljanskem in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Tatvina goriva iz rezervoarja tovornega vozila na Ajdovskem

Danes, 2. marca ob 2.54 uri v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva iz rezervoarja tujega tovornega avtomobila, ki je bil parkiran na makadamskem prostoru ene od gospodarskih družb na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči iz rezervoarja tovornega vozila iztočil približno 500 litrov dizelskega goriva, prav tako je pri izvrševanju kaznivega dejanja poškodoval pokrov rezervoarja. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav oškodovani gospodarski družbi iz sosednje Hrvaške povzročil za okoli 744 evrov materialne škode. Policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola

Policisti PP Nova Gorica so danes, 2. marca okoli 2. ure v nočnem času, na območju Nove Gorice ustavili in kontrolirali 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus
alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Goriškem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 1. marca okoli 21. ure, so prometni policisti v Kromberku pri Novi Gorici med nadzorom cestnega prometa ustavili 24–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi v njegovem primeru je rezultat preizkusa pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). V nadaljevanju postopka je bil vozniku odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Novogoriški prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 2. marca ob 5.33 uri, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila v naselju Travnik, na glavni cesti Spodnja Idrija -Želin, povozil divjad (jelen). Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Prav tako so policisti bili o povoženju divjadi (srna) obveščeni danes ob 6.33 uri zjutraj. S strani prijavitelja so policisti bili namreč obveščeni, da je na cesti v naselju Bača pri Modreju na Tolminskem povožena srna.