urednistvo@preteklih24.si

18-letnik kradel v trgovini, zmerjal prodajalko in policiste pozival k pretepu

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 primerih in na številko 113 prejeli 151 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini, zaradi kršitve javnega reda in miru pa so posredovali štirikrat.


Fotografija je simbolična

Dopoldan je v eni od trgovin v Kopru 18-letnik doma iz območja Hoč – Slivnica ukradel nekaj artiklov v vrednosti 19,68 evrov, pred tem pa zaposlene žalil in zmerjal. Osumljenega so policisti kmalu izsledili in prijeli. Ugotovili so, da je pod vplivom alkohola izvršil tatvino, pred tem pa žalil in zmerjal prodajalko 25-letno zaposleno mimo katere je odšel ne da bi plačal artikle. Med postopkom s policisti je zmerjal tudi njih, nakazoval, da se bo vrnil v trgovino, ob ukazu, da s kršitvijo preneha pa se je postavil v borbeni položaj in policiste izzival k pretepu. Policisti so zoper njega odredili pridržanje po 109/2 členu ZP, ter zoper kršitelja uporabili prisilna sredstva. Zoper njega bo podana kazenska ovadba, izdan pa mu je bil tudi plačilni nalog po 6/1, 7/2 in 22/1 členih ZJRM-1.

V okolici Postojne je neznani storilec na škodo 30-letnega domačina ukradel 5 m3 suhih drv in 60 m2 aluminijaste kritine. Z dejanjem je lastnika oškodoval za 700 evrov.

V Kozini so policisti z osebnim avtomobilom ustavili 20-letnega drž. Srbije z urejenim prebivanjem v Sloveniji. V postopku so ugotovili, da ne poseduje vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli, zanj pa napisali obdolžilni predlog.

V Kopru so policisti ustavili 19-letnega voznika mopeda, doma iz Kopra. Za moped so odredili izredni tehnični pregled, kjer je bilo ugotovljeno, da moped presega konstrukcijsko hitrost, zato so mu ga zasegli. Za voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Dva drž. Turčije sta zaprosila za mednarodno zaščito in sta bila odpeljana v azilni dom, ostali tujci pa so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom oz. so še v postopku obravnave.