urednistvo@preteklih24.si

Trčila v smučarja ga hudo poškodovala in odsmučala naprej

Včeraj, 28. februarja okoli poldneva, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na smučišču Cerkno prišlo do naleta dveh smučarjev. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da se je nezgoda zgodila na progi Lom 3 okoli 11.50 ure, kjer se je takrat še neznana smučarka zaletela v mlajšega smučarja, ki je smučal pred njo in je zavijal v desno.


Fotografija je simbolična

Neznana smučarka se je po trčenju z mlajšim smučarjem na kraju za hip ustavila, nato pa nadaljevala s smuko. Mlajšemu smučarju, ki je bil v nesreči predvidoma huje poškodovan (poškodba glave), so na kraju prvo pomoč nudili reševalci na smučišču, nato pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga s helikopterjem Slovenske vojske odpeljali na nadaljnje zdravljenje. Prav tako je kasneje druga udeležena 44-letna smučarka naknadno poiskala zdravniško pomoč v ZD Idrija. Po prvi nujni oskrbi je
bila odpeljana na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O nezgodi so policisti PP Idrija obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in bodo zoper omenjeno smučarko glede na vsa ugotovljena dejstva ustrezno ukrepali.

Tatvina priklopov delovnega stroja na Idrijskem

Policisti PP Idrija so včeraj, 28. februarja zjutraj, obravnavali tatvino dveh planirnih desk in dveh kopalnih žlic delovnega stroja (bager) na gradbišču ob cesti v Idriji na škodo ene od gospodarskih družb. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od sobote, 26. februarja do ponedeljka, 28. februarja zjutraj, na glavni cesti odvzel priklope delovnega stroja (dve planirni deski in kopalni žlici bagra). Po nestrokovni oceni je bila gospodarski družbi iz osrednje Slovenije povzročena večja materialna škoda. Okoliščine kaznivega dejanja idrijski policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem kradli gradbeni material

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 28. februarja zjutraj, obravnavali tatvino gradbenega materiala na gradbišču ob vodnem zajetju pri izviru Hublja na območju naselja Ajdovščina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pred kratkim pristopil do omenjenega gradbišča in odvzel različni gradbeni material (več deset opažnih elementov, večje število spenjalcev za opažne elemente in 50 kg armature). Po prvih ocenah je storilec gospodarski družbi povzročil za skupno 1.300 evrov materialne
škode. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe. Policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer poškodovanja stekla v Idriji

Policisti PP Idrija so včeraj, 28. februarja zjutraj, obravnavali poškodovanje stekla enega od salonov v Idriji. Po sedaj zbrani podatkih je neznanec pred kratkim poškodoval stransko steklo na objektu in tako oškodovancem povzročil za okoli sto evrov materialne škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Idrija o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Vožnja pod vplivom alkohola

Prometni policisti so včeraj, 28. februarja v večernih urah, na območju Ajdovščine ustavili in kontrolirali 43-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.63 miligrama
alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 28. februarja pozno zvečer, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na glavni cesti Tolmin – Kobarid, na tako imenovani Volarski ravnini, povozil divjad (srna). Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so bovški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

O povoženju divjadi (srna) so policisti bili obveščeni tudi danes, 1. marca ob 3.32 uri v nočnem času, na cestni relaciji med naseljema Šmartno in Zali Breg (Občina Brda).