urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti med vikendom obravnavali kar 8 voznikov, ki so v krvi imeli več kot promil alkohola

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 268 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega primera nedovoljenega prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih, 6 v zasebnem prostoru
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometna nesreča II. kategorije, v kateri je bila 1 oseba lažje telesno poškodovana
– 2 povoženji divjadi
– 2 požara
– 1 nesreča pri delu

Izpostavljamo:

Drzna tatvina na Ptuju

Policisti PP Ptuj obravnavajo drzno tatvino trgovine na Ptuju, o kateri so bili obveščeni včeraj, okrog 19.40. Neznana storilca sta si prilastila denar iz blagajne in steklenico alkoholne pijače.

Vloma v stanovanjski hiši

Policisti PP Maribor II in policisti PP Slovenska Bistrica obravnavajo dva vloma v stanovanjski hiši, do katerih bi lahko prišlo v daljšem obdobju, in sicer na območju Poljčan, kjer je bilo odtujeno predvsem delovno orodje, in Razvanja, kjer je neznani storilec odtujil predvsem zlatnino in denar. V obeh primerih znaša skupna materialna škoda približno 5.000 eur.

Pri 8 voznikih koncentracija alkohola nad 0,52 mg/l

Na območju Policijske uprave Maribor so policisti, z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov, med soboto in nedeljo izvedli poostren nadzora cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji Promil. V poostrenem nadzoru so policisti z indikatorji alkohola preizkusili 343 voznikov, pri čemer so policisti ugotovili 19 kršitev. Pri 8 voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi izstopajoče problematike vožnje pod vplivom alkohola, bomo s ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer, tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenili tudi v prihodnje.