urednistvo@preteklih24.si

Na hodniku odložili vroč pepel, ki je povzročil požar hiše

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 180 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 57 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 19 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru (2 osebi sta bili pridržani).

Med 28. 2. 2022, od 6. ure in 1. 3. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Trbovljah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov električnega orodja (vrtalniki, udarno kladivo, kompresor, ročno orodje).

Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili gotovino in elektro material. Podjetje je oškodovano za okoli 7.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 4.000 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za okoli 4.000 evrov.

Požar

Včeraj, okoli 7.30 so policisti bili obveščeni o požaru ene izmed hiš v Spodnjih Palovčah. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Policisti so kraj zavarovali in zbrali prva obvestila. Po do sedaj zbranih informacijah, naj bi zagorelo v hodniku hiše, kjer je bil odložen pepel od kurjenja, požar pa se je nato razširil zgornji del objekta in ostrešje. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj deset tisoč evrov škode. Policisti so opravili ogled kraja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.