urednistvo@preteklih24.si

Ker mu ni želela odpreti vrat jih je razbil

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri je bila ena oseba lažje telesno poškodovana, štiri prometne nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, dve grožnji, en vlom, nasilje v družini in poškodovanje tuje stvari.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali trikrat.

V okolici Pivke je neznani moški izpred trgovine ukradel električno udarno kladivo in podjetje oškodoval za približno 470 eur. Zoper zaenkrat še neznanega storilca bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Neznani storilec je v času od 17. 2. 2022 do 25. 2. 2022 na območju občine Postojna, odmontiral in odtujil več prometnih znakov in tabel, ki označujejo omejitev hitrosti ter naselja v občini Postojna, ter s tem povzročil za približno 3.000 evrov.

V okolici Sežane je neznani storilec iz kombija ukradel eno reg. tablico KPLA-206.

V Izoli je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom razbijal po vratih in jih tudi prebil. Ker mu 46-letna oškodovanka ni želela odpret, se je premaknil do okna v pritličju in ga razbil, nato pa se je usedel na beli skuter in se s kraja odpeljal.

Policisti bodo kazensko ovadili 35-letnega moškega doma iz Kopra zaradi izvajanja nasilja v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja, ki jo je zjutraj že kršil, zato so mu izdali še plačilni nalog in ga napotili s kraja.

V Izoli so policisti zasegli osebni avtomobil 34-letniku doma iz okolice Kopra, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zanj bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali dve osebi, ki sta nedovoljeno prestopili državno mejo med RH in RS in sta še v policijskem postopku.