urednistvo@preteklih24.si

V požaru avtomobila poškodovan 37-letni moški

V soboto, 26. marca ob 12.28 uri, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena, da je na območju naselja Jezerca v Občini Kobarid pod nadstreškom ob stanovanjski hiši zagorel osebni avtomobil. Kasneje so požar vozila pogasili gasilci PGD Drežnica in PGD Kobarid.


Fotografija je simbolična

V omenjenem požaru je poleg avtomobila zgorelo tudi približno dva kubična metra drvi, nastala je tudi materialna škoda na objektu (poškodovana vhodna vrata v kurilnico, poškodba vodnih črpalk v kurilnici…). V omenjenem požaru je bil 37-letni moški predvidoma lažje poškodovan (opekline po obrazu in rokah). Kasneje so ga na kraju najprej oskrbeli tamkajšnji gasilci, nato pa je bil odpeljan v ZD Tolmin, kjer so mu nudili zdravniško pomoč. Po sedaj zbranih podatkih je nastala večja skupna materialna škoda. Policisti PP Bovec bodo o vseh ugotovitvah varnostnega dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so včeraj, 27. februarja v večernih urah, v Novi Gorici ustavili 31–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Poškodovanje osebnega vozila

Danes, 28. februarja zjutraj, so policist PP Nova Gorica obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila v garažni hiši v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). Po sedanjih ugotovitvah je neznanec poškodoval oz. razbil prednje levo steklo vozila, iz notranjosti vozila ni bilo ničesar odtujenega. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Ajdovskem vlomili v stanovanjsko hišo in kradli gotovino

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 27. februarja dopoldne, obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš v naselju Budanje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih dneh vlomil v omenjeni objekt in nato pregledal notranje prostore. Pri tem je nepridiprav našel in si prilastil za nekaj sto evrov gotovine in kasneje z odvzetim denarjem kraj zapustil ter odšel neznano kam. O kaznivem dejanju je Policija obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Po zaključku preiskave bodo ajdovski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.