urednistvo@preteklih24.si

S svojci dlje časa grdo ravnal in jih pretepal

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 20 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 16 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.

Policisti so v enem postopku vozniku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so bila zasežene štiri vozila.

Dogodki:

Kranjski policisti so v petek obravnavali nesrečo pri delu z žago in ureznine pri občanu. Pri obrezovanju drevja je na žago padla veja in ga poškodovala.

V soboto dopoldan so policisti z gasilci, vodniki reševalnih psov in policijskim helikopterjem na območju Tržiča iskali pogrešano osebo. Moški je bil najden in predan zdravstvenemu osebju.

Škofjeloški policisti so v soboto obravnavali ugriz psa in manjšo
poškodbo pri osebi. V prijavi policisti preverjajo okoliščine.

Kranjski policisti so v soboto v Predosljah obravnavali prijavo pretepa med več osebami. Zdravniške pomoči ni potreboval nihče, potrjen pa je bil udarec. O prijavi policisti vodijo prekrškovni postopek in ugotavljajo okoliščine.

Kranjskogorski policisti so včeraj obravnavali požar na starejšem pomožnem objektu. Nastala je materialna škoda.

Kranjskogorski policisti obravnavajo prijavo neplačila storitev s strani gostov v turističnem objektu. Prijava je bila podana zoper
tujce, ki ob odhodu niso poravnali stroškov bivanja.

Divjad je bila povožena na cesti Tenetiše – Goriče, v naselju Na Logu, Preddvor – Jezersko, pri križišču za Kupljenik, na brniški
cesti ter cesti Ljubelj – Tržič in v Podbrezjah.

Nesreče

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Prijavljen je bil padec na avtobusu več dni nazaj. Policisti preverjajo okoliščine nesreče in vodijo postopek.

Zasegi

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so bila minuli vikend zasežene štiri vozila. Zaradi prekrška je bil v enem primeru obravnavan voznik, ki je bil v času prepovedi vožnje na avtocesti dobljen pri vožnji s hitrostjo 210 km/h in pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). V drugem primeru je bil obravnaval tujec s ponarejenim vozniškim dovoljenjem. Policisti bodo zanj podali tudi pobudo za razveljavitev dovoljenja za prebivanje v Sloveniji. Še dva voznika pa ob vožnji brez veljavnih vozniških dovoljenj nista imela drugih spremljajočih kršitev prometnih pravil.

Smučanje

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnaval tri sume hujših poškodb pri smučanju. V enem primeru so se otroku pri smučanju prekrižale smuči in je padel. Drugi smučar je izgubil ravnotežje in padel na umetno ustvarjeni grbini na smučišču. V še enem primeru pa je smučar na strmi progi zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad smučmi in padel.

Kriminaliteta

Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo poškodovanja ključavnice na poslovnem objektu in nastanek materialne škode pri dejanju.

Še trikrat pa so policisti posredovali zaradi nasilja v družini. V enem primeru se je kršitelj nasilno vedel do zunajzakonske partnerke. Moškega so policisti pridržali in proti njemu vodijo postopek. V drugem primeru so policisti obravnavali moškega, ki je kršil prepoved približevanja. V stanovanje je vstopil na silo. V času dejanja oškodovanke ni bilo doma. V še tretjem primeru pa so policisti v dejanju moškega ugotovili znake kaznivega dejanja nasilja v družini in vodijo predkazenski postopek.

S privedbo na pristojno sodišče pa so policisti preko vikenda zaključili predkazenski postopek proti nasilnežu, ki je utemeljeno osumljen, da je s svojci dlje časa grdo ravnal, jih pretepal in jih s svojim ravnanjem spravljal v ponižujoč položaj. Na dan prijave nasilja jih je tudi fizično ogrožal in jim grozil. Policisti so mu odvzeli prostost in ga pridržali, po zbiranju obvestil pa privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Med zadnjim dejanjem je bil osumljenec pod vplivom alkohola, ki je eden od pogostejših dejavnikov tveganja za razvoj nasilja v družini.